Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs

Doe Mee aan de Essaywedstrijd ter Ere van 40 Jaar Bestuurskunde!

4 september 2024

In het kader van het 40-jarig bestaan van bestuurskunde aan de Universiteit Leiden organiseert het Instituut Bestuurskunde een essaywedstrijd! Dit is een mooie gelegenheid om als bestuurskundestudent je kennis en inzichten over belangrijke maatschappelijke vraagstukken te delen. Het essay moet een bestuurskundig thema als onderwerp hebben. 

Wie kan meedoen?

Bachelor- en masterstudenten van het Instituut Bestuurskunde kunnen hun essay in het Nederlands of Engels indienen. Het essay moet worden onderbouwd met theorieën, concepten en onderzoek vanuit de bestuurskunde.

De jury, onder leiding van emeritus hoogleraar Frits van der Meer, zal o.a. letten op originaliteit en een levendige schrijfstijl, correcte bronvermelding en wetenschappelijke onderbouwing. Het woordenaantal is vastgesteld op 2000-3000 woorden. Het gebruik van GenAI is niet toegestaan. 

De volledige procedure, jury, voorwaarden en lijst met onderwerpen ter inspiratie vind je in het [reglement]. Stuur je essay in pdf-format uiterlijk 30 oktober 2024 naar Yasmin Wijfjes, beleidsmedewerker, via y.l.wijfjes@fgga.leidenuniv.nl

Win een geldbedrag en publicatie

De winnaar van de eerste prijs ontvangt een geldbedrag van € 350. Ook wordt hun essay gepubliceerd in Bestuurskundige Berichten, het tijdschrift van studievereniging B.I.L.. De winnaar van de tweede prijs ontvangt een geldbedrag van € 125 en de winnaar van de derde prijs ontvangt een geldbedrag van € 75. De winnaars worden tijdens de lustrumdag op woensdag, 27 november 2024 bekendgemaakt.  

Contact

Heb je vragen over de essaywedstrijd? Neem dan contact op met Yasmin Wijfjes. 

We kijken uit naar jullie inzendingen en wensen iedereen veel succes! 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.