Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over de Master Honours Challenges (MHC)? Misschien vind je het antwoord bij de veelgestelde vragen hieronder.
Staat jouw vraag niet bij de Veelgestelde vragen hieronder dan kun je hem stellen via maclasses@ha.leidenuniv.nl.
Wie kan zich aanmelden?
Voor projectmatige challenges worden soms ook vergevorderde bachelorstudenten toegelaten. Check de vakbeschrijvingen in de studiegids of dit van toepassing is. Voor bachelorstudenten bestaat ook een ruim aanbod van Bachelor Honours Classes.
Dit verschilt. Voor sommige projectmatige challenges mogen vergevorderde bachelorstudenten zich ook aanmelden. In die gevallen mag je je als premasterstudent ook aanmelden. Kijk in de studiegids of dit op het specifieke vak van toepassing is. Je kunt ook proberen je aan te melden voor een Bachelor Honours Class.
Uiteraard ben je ook welkom om je aan te melden voor een Master Honours Challenge wanneer je aan je master bij de Universiteit Leiden begint.
Ja, naast masterstudenten van de Universiteit Leiden kunnen ook masterstudenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam en Technische Universiteit Delft meedoen aan een Master Honours Challenges.
Als deelnemer van het LLP kun je in principe niet deelnemen aan een Master Honours Challenge, omdat het honoursonderwijs voor masterstudenten kleinschalig is en de Honours Academy zoveel mogelijk studenten de kans wil bieden om dit te kunnen volgen.
Aangezien de Honours Academy zoveel mogelijk studenten de kans wil bieden om honoursonderwijs te volgen, mogen masterstudenten slechts één Master Honours Challenge volgen per academisch jaar.
Aanmelding en toelating
Nee, Master Honours Challenges zijn extracurriculaire vakken die je volgt naast je reguliere studie. Voor het volgen van vakken die buiten je reguliere studieprogramma vallen is geen toestemming nodig van de examencommissie.
Voor de Master Honours Challenges in het eerste semester kun je je doorgaans inschrijven in september. Bekijk de actuele registratiedata.
Waarschijnlijk is de bevestiging van je aanmelding als ongewenste email aangemerkt. Kijk eerst in de spam-map van het emailadres waarmee je je hebt aangemeld. Zie je daar geen email? Stuur dan een mail naar maclasses@ha.leidenuniv.nl.
Je dient de motivatiebrief in dezelfde taal te schrijven als de taal van de vakomschrijving in de studiegids.
Wegens het grote aantal aanmeldingen elk jaar is het niet mogelijk om van iedere aanmelding een uitgebreide motivatie te lezen. Daarom mag je in je motivatiebrief maximaal 1500 tekens gebruiken (inclusief spaties). Langere motivatiebrieven worden niet in acht genomen. Het heeft dus ook geen zin om een aparte motivatiebrief naar de organisatie van de Honours Class te mailen.
Denk er dus goed over na welke informatie je in je brief wilt delen. Belangrijk om te vermelden is waarom je de Honours Class wilt volgen en wat je meebrengt voor de groep aan kennis en/of ervaring.
Na toelating tot een Master Honours Challenge
Nadat je toegelaten bent, zal de organisatie je een week voor de start van het vak in uSis inschrijven. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen.
Zodra de inschrijving in uSis afgerond is, krijg je automatisch toegang tot Brightspace. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen.
Neem zo snel mogelijk contact op met de coördinator van het vak (zie de vakomschrijving in de studiegids) en vermeld de datum en reden van afwezigheid.
Je mag per class één bijeenkomst missen, indien je je vooraf afmeldt met een geldige reden (bijv. roosteroverlap).
Indien je meerdere bijeenkomsten moet missen, kan de coördinator besluiten dat je het vak niet langer kunt volgen.
Master Honours Challenges zijn populair en bij tijdige afmelding kunnen we een andere student van de wachtlijst nog plaatsen.
Neem daarom zo snel mogelijk contact op met de coördinator van het vak (zie de vakomschrijving in de studiegids) en ook met de centrale organisatie via maclasses@ha.leidenuniv.nl en vermeld de reden van je afmelding.
Na afronding van een Master Honours Challenge
Wanneer je een MHC succesvol afrondt, krijg je een vermelding ervan als extracurriculair vak op je diplomasupplement. Dit wordt automatisch voor je gedaan. Je kunt eventueel zelf een certificaat aanvragen via usis-ha@leidenuniv.nl. Studenten van Erasmus Universiteit Rotterdam en TU Delft krijgen automatisch een certificaat en cijferlijst opgestuurd.
Master Honours Challenges zijn extracurriculaire vakken. Dit betekent dat je deze niet kunt inzetten in de keuzeruimte van je reguliere studie.