Veelgestelde vragen
Het Writing Lab is er voor alle bachelor- en (research) masterstudenten van de Faculteit Geesteswetenschappen in Leiden én Den Haag.
Niets! Alle activiteiten van het Writing Lab zijn gratis.
Je mag zo vaak langskomen als je zelf wilt, met een maximum van vijf gesprekken per schrijfopdracht. Zo kun je met een tutor verschillende aspecten van een tekst bespreken of tijdens verschillende fases van het schrijfproces je voortgang bespreken. Als je aan een nieuwe opdracht begint, mag je daarvoor weer maximaal vijf keer langskomen.
Jazeker, dat is geen enkel probleem. De schrijftutoren kunnen je juist helpen met de onderdelen van het schrijfproces die vóór het schrijven zelf plaatsvinden, zoals het aanscherpen van de onderzoeksvraag en het maken van een outline.
Jazeker! Het Writing Lab is toegankelijk voor alle studenten van de Faculteit Geesteswetenschappen, dus voor zowel BA- als MA-studenten.
Jazeker, dat is geen enkel probleem. Sterker nog: het gesprek kan ook in het Engels, als je dat fijner vindt!
Een afspraak op dezelfde dag als je aanmelding inplannen, is niet mogelijk. Meestal kun je binnen een week bij een tutor terecht, maar dit kan langer duren als het druk is bij het Writing Lab.
Nee, voor taalproblemen verwijzen we je graag door naar de cursussen van het Academisch Talencentrum. Wel kunnen we je helpen bij taalgerelateerde zaken zoals academische stijl en zinsbouw.
Nee, het beoordelen van je tekst is voorbehouden aan je docent. Onze tutoren kunnen geen uitspraak doen over de kwaliteit van je tekst.
Nee. Omdat PhD-studenten medewerkers zijn van de universiteit, kunnen we hen helaas geen services bieden.
Nee. De tutoren spelen geen enkele rol in de beoordeling van je paper en geven niet aan je docent door dat je bij hen bent geweest. Wij vinden het belangrijk dat je je veilig voelt bij ons, wat betekent dat alles dat je tijdens het gesprek met je tutor bespreekt, tussen jullie tweeën blijft.