Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe afstudeerrichtingen voor masterstudenten Rechtsgeleerdheid vanaf 2025/26

Met twee nieuwe afstudeerrichtingen binnen de master Rechtsgeleerdheid wordt het opleidingsaanbod van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid nog breder. In deze nieuwe afstudeerrichtingen leer je over de snijvakken tussen recht en bedrijfskunde en recht en migratie.

De nieuwe academische opties zijn ontworpen om in te spelen op de actuele vraagstukken binnen het recht en de samenleving. Vanaf het komende academische jaar bieden we studenten de kans om zich te specialiseren in de volgende richtingen:

Governance of Migration and Diversity
Dit is een nieuwe afstudeerrichting binnen de master Rechtsgeleerdheid. Het programma richt zich op de juridische aspecten van migratie en diversiteit, waarbij je inzicht krijgt in de juridische en beleidsmatige kaders die migratie reguleren. De opleiding biedt een dieper begrip van de juridische uitdagingen rondom integratie en migratiebeheer.

Recht en Bedrijfskunde
Een andere nieuwe afstudeerrichting binnen de master Rechtsgeleerdheid is Recht en Bedrijfskunde. Deze specialisatie combineert juridisch en bedrijfskundig onderwijs en bereid je voor om juridische kwesties in een zakelijke context te analyseren en op te lossen. Dit programma is ideaal voor als je als student die de brug wil slaan tussen recht en ondernemerschap.

Tenslotte heeft de faculteit ook een compleet nieuwe master gelanceerd, Economie van de Publieke Sector. Deze opleiding richt zich op de economische analyse van beleid binnen de publieke sector, met onderwerpen zoals overheidsfinanciën, publieke beleidsvorming en de impact van regelgeving. Deze master richt zich op studenten die een bachelor economie hebben afgerond. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.