Universiteit Leiden

nl en

In Memoriam Midas Berkenveld

Met grote ontsteltenis hebben wij kennisgenomen van het onverwachte overlijden van Midas Berkenveld. Midas was tweedejaars student Biologie; in 2022 had hij al de bachelor Taalwetenschap succesvol afgerond.

Midas was bij velen bekend en geliefd, hij nam deel aan activiteiten van de studievereniging de Leidse Biologen Club, en was actief binnen de Leidse studentenscouting Sleutelstam. Zijn vrienden schrijven over hem: ‘Midas was een goede vriend bij wie iedereen zijn hart bij kon luchten. Een van zijn passies was lange stukken hiken. Hij heeft zelfs een keer over het strand van Hoek van Holland tot IJmuiden gewandeld. Op deze lange wandelingen nam hij zijn rat van de IKEA mee en in zijn oortjes muziek van Beyoncé. Je kon hem er goed bij hebben als we weer eens een moeilijk practicum of werkcollege hadden. Hij was naast een studiegenoot een lieve, behulpzame jongen met veel liefde voor de mensen om hem heen.’

Medewerkers en studenten kennen Midas als een energieke studentambassadeur voor de bacheloropleiding Biologie die met veel enthousiasme studiekiezers inspireerde en voorlichting gaf en met verve de opleidingspresentatie voor zijn rekening nam tijdens open dagen. Altijd met een glimlach en vastberaden om iets te betekenen voor anderen. Zijn studieadviseur vertelt: ‘Hij wilde zich inzetten om de ervaringen van zijn medestudenten te verrijken, en dat siert hem enorm. Als hij sprak, dan sprak hij met zijn ogen. Zijn pad heeft velen van jullie gekruist en de weerklank van deze momenten zal altijd bij ons blijven.’ 

Het onverwachte van zijn overlijden raakt ons diep en maakt het moeilijk te bevatten. Aarzel niet om naar ons toe te komen als je wilt praten:

Je kunt ook een beroep doen op de ondersteuning van de universiteit die op deze website vermeld staat en door een afspraak te maken met een studentenpsycholoog (neem contact op met psychologen@sea.leidenuniv.nl of bel 071-527 8026 om een afspraak te maken). Heb je als medewerker behoefte aan steun? Dan kun je terecht bij je leidinggevende of HR-adviseur.

De Leidse Biologen Club heeft samen met de opleiding een gedenkplek ingericht op de eerste etage van het Sylvius waar je Midas kunt herdenken, samen of alleen. Bij de gedenkplek is ook een condoleanceregister aanwezig waar je een bericht kunt achterlaten.

Wij hebben Midas in onze gedachten en wensen de familie en vrienden van Midas alle sterkte toe in deze moeilijke tijd. Zijn vrolijkheid, energieke aanwezigheid en enthousiasme zal door velen enorm gemist worden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.