Universiteit Leiden

nl en

Diploma-uitreiking BSc Security Studies: ‘Kijk voorbij je eigen overtuigingen’

Op maandag 26 augustus was het groot feest in Wijnhaven voor de afgestudeerden van de BSc Security Studies. Er werd onder meer een blauwe loper voor hen uitgerold. Onder het genot van livemuziek, felicitatie speeches en applaus van vrienden en familie ontvingen zij hun bachelordiploma.

Programmadirecteur Anneleen van der Meer
Programmadirecteur Anneleen van der Meer

Het auditorium vulde zich al snel met alle vrolijke aanwezigen. Programmadirecteur Anneleen van der Meer nam als eerste het woord en blikte terug op hoe de studenten hun studietijd in een opmerkelijke periode waren begonnen, namelijk in 2021 tijdens de coronapandemie. Ook benadrukte hoe de studenten dankzij hun eigen doorzettingsvermogen en de steun van hun familie en vrienden op deze dag hun diploma in ontvangst konden nemen.

Michael Kowalski, Dean NCTV-Academy & Chief Science Officer
Michael Kowalski, Dean NCTV-Academy & Chief Science Officer

Kijk voorbij je eigen overtuigingen

Als keynote spreker benoemde Michael Kowalski (Dean NCTV-Academy & Chief Science Officer) de uitdagingen die de studenten konden verwachten in de wereld van security, maar daarnaast benadrukte hij hoe belangrijk het is om optimistisch te blijven. Hij onderstreepte het grote aanpassingsvermogen van de mensheid. Daarnaast moedigde hij de studenten aan om voorbij hun eigen overtuigingen te kijken en om in contact te komen met mensen die anders naar de wereld kijken.

Alumna en studentspreker Maria Beckers
Alumna en studentspreker Maria Beckers

Als afsluiting keek alumna and student ambassador ’23-‘24 Maria Beckers terug op mooie en inspirerende studiejaren: 'Het was geweldig om deel uit te maken van de ‘class of 2024’. Ik kan met een gerust hart zeggen dat ik nog nooit zo'n interessante groep mensen heb ontmoet als bij Security Studies. De passie die velen van ons delen voor Security Studies, was wat dit jaar zo verenigend en gedenkwaardig maakte. Class of 2024, ik wil jullie allemaal feliciteren met het bereiken van deze mijlpaal en succes met de spannende tijden die nu voor jullie liggen.'

Alumna Madelief Alserda met haar diploma
Alumna Madelief Alserda

Tijd voor diploma's

Dan was het moment aangebroken voor de studenten om hun diploma’s in ontvangst te nemen. De studenten mochten een voor een naar voren komen voor hun diploma en op de foto gaan met Bibi van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance, en Anneleen van der Meer. Afsluitend was er een borrel voor de afgestudeerden en hun gasten.

Alumna Madelief Alserda over haar studietijd: 'Ik heb veel plezier gehad van de afgelopen drie jaar bij Security Studies en ik zal alle geweldige vrienden die ik gemaakt heb enorm missen, evenals de docenten die me met passie door de theorieën en uitdagingen op het gebied van veiligheid en beveiliging hebben geloodst. Het was ongelooflijk lonend om bij zo'n interdisciplinaire bachelor studie te studeren, die zich voortdurend ontwikkelt om zich aan te passen aan de huidige uitdagingen. De faculteit Governance and Global Affairs heeft mijn interesse in het veiligheid vakgebied zo enorm gestimuleerd. Daarom ga ik mijn studie bij FGGA voortzetten met de Msc. Crisis and Security Management met als specialisatie Cyber Security Governance.'

Van harte gefeliciteerd aan alle afgestudeerden en veel succes met jullie plannen!

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.