Universiteit Leiden

nl en

Meld je aan voor de opening academisch jaar op 2 september

De opening van het academisch jaar 2024 vindt plaats op maandag 2 september in de Pieterskerk. Het thema van dit jaar is ‘Science for Policy’. Bij de viering zijn zowel studenten, medewerkers als andere geïnteresseerden welkom.

Universiteit Leiden doet niet alleen onderzoek naar allerlei thema’s die van belang zijn voor beleidsmakers: er wordt ook onderzocht hóé de verschillende overheden complexe kennis kunnen toepassen in hun beleid. Zo proberen universiteit en beleidsmakers goede en duurzame oplossingen voor Nederland te vinden. 

Tijdens de opening academisch jaar (OAJ) zullen studenten, medewerkers en partners van de universiteit vertellen over opzienbarende en inspirerende samenwerkingsprojecten tussen de Universiteit Leiden en lokale, regionale, landelijke en internationale bestuurders en beleidsmakers.

Wetenschap naar beleid brengen

Keynote speaker is Corien Prins, voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en hoogleraar Recht en Informatisering aan de Universiteit Tilburg. Wetenschap naar beleid brengen is belangrijk, maar ook complex. In haar speech behandelt Prins een aantal vragen die komen kijken bij science for policy. Haar specialisaties liggen op het vlak van recht en regulering van technologie (ICT, digitalisering, kunstmatige intelligentie), privacy, cybersecurity, overheidsinformatiebeleid en de elektronische overheid.

Naast de keynote speech zijn er video-interviews, muziek, prijsuitreikingen en na afloop is er een receptie.

Er zijn nog plaatsen beschikbaar in de Pieterskerk. Meld je daarom nu aan. De OAJ is ook te volgen via een livestream op de Spaanse Trappen in Wijnhaven in Den Haag.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.