Nieuwe minor Sustainability, Climate Change and Food: 'Een allesomvattend analyse van de huidige stand van zaken'
In september 2023 gaat de nieuwe minor ‘Sustainability, Climate Change and Food’ van start. Deze minor werpt een kritische blik op de complexiteit van een duurzame voedselketen bezien vanuit ecologische, socio-economische, politieke en culturele systemen. We stelden Giles Scott-Smith vijf vragen over de nieuwe minor.
Waarom hebben jullie deze nieuwe minor ontwikkeld?
‘We zagen een mogelijkheid om iets belangrijks en geweldigs te creëren!’ In het Liberal Arts and Sciences programma van het Leiden University College (LUC) werken docenten uit alle disciplines, bèta, sociale en geesteswetenschappen. Ik kwam erachter dat er verschillende collega’s bij ons werkten die allemaal onderzoek deden en lesgaven over voedselvoorziening maar dan binnen verschillende onderdelen van ons programma. Het was niet meer dan logisch om hen samen te brengen in een team en een nieuwe serie colleges te creëren over voedselproductie en -consumptie en de impact die dit heeft op onze planeet. En waarom zouden we die vakken niet beschikbaar maken voor iedereen? Het is perfect. We hebben de vaardigheden in huis, dus let’s go.’
Je kunt het volledige artikel lezen op onze Engelstalige website.