Universiteit Leiden

nl en

Stem op Rapidemic-team en help de mobiele testkit te realiseren

Met de mobiele testkit Rapidemic won het Leidse studententeam in 2020 de internationale biologiewedstrijd iGEM. De tekstkit kan eenvoudig virussen detecteren. Nu is het team genomineerd voor de prijs Meest Innovatieve Student van Nederland. Breng je stem uit en draag zo bij aan de realisatie van de uitvinding.

De mobiele testkit van het Leidse team is vooral een perfecte oplossing in afgelegen gebieden waar ziekenhuizen ver weg zijn. In een draagbaar doosje zit een compleet mini-lab waarmee een arts in korte tijd en met minimale kosten kan vaststellen of een patiënt een infectieziekte heeft. Het team dat het concept bedacht bestaat uit studenten van de faculteiten Wiskunde en Natuurwetenschappen en Geneeskunde.  

Realisatie startup

Nu doen de ambitieuze studenten mee aan de wedstrijd Meest Innovatieve Student van Nederland van het platform Innovate, in samenwerking met Quest en Quote. Er doen meer dan honderd studenten mee en het publiek kan nog tot en met 4 juli een stem uitbrengen. Ga naar de Rapidemic-pagina van Innovate en breng je stem uit.

De drie populairste initiatieven plaatsen zich voor de finale. Daarnaast kiest de organisatie zeven initiatieven uit op basis van het criterium potentiële impact. De tien finalisten worden rond 12 juli bekendgemaakt. De winnaar van deze studenteninnovatieprijs krijgt een reis naar Silicon Valley aangeboden, de kans om een startup te realiseren en 5.000 euro voor research & development. 

Crowdfunding

De Leidse studenten trekken veel belangstelling met hun uitvinding. Naast de iGEM-competitie won het team onlangs de Philips Innovation Award, een prijs van 10.000 euro voor hun onderzoek. Voor de realisatie van hun concept is echter nog veel meer geld nodig dus ze hopen ook serieus kans te maken op de innovatieprijs van Innovate. Ook zijn de studenten een crowdfundingsactie begonnen op steunleiden.nl. Want het team wil niet alleen een werkend prototype maken maar het model daadwerkelijk op grotere schaal laten produceren. Pas dan kan de kit overal ter wereld virussen detecteren en levens redden. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.