Sociaal
Studenten gezocht: 450 jaar Museum de Lakenhal
De Leidse optochtentraditie kent een lange geschiedenis, maar hoe ziet de optocht van de toekomst eruit? Wie doen er mee en welke kostuums hebben ze aan? Maken we gebruik van hologrammen, of iets dat nu nog niet bestaat? Museum De Lakenhal wil samen met jou een optocht van de toekomst maken.
Studeer je in Leiden (mbo, hbo, wo) en heb jij een idee hoe die optocht eruit moet zien? Doe dan mee aan dit project met kunstenaar Frank Koolen. In vijf workshops bedenk en bouw je samen met een groep medestudenten een optocht van de toekomst. Op 8 februari wandelen jullie in deze optocht door de Leidse straten.
Meedoen
Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Be? Liep je mee in een optocht, of ga je juist nooit kijken omdat het volgens jou helemaal anders moet? Krijg je energie van het creatief en artistiek uitwerken van deze vraag over de optocht van de toekomst? Doe dan mee aan dit project. Bedenk in vijf workshops de muziek, de kleding en de route en werk samen aan een optocht van de toekomst. De workshops worden begeleid door beeldend kunstenaar Frank Koolen.
Meer informatie kan je vinden op de website van Museum de Lakenhal.
Aanmelden
Ben je nieuwsgierig geworden? Stuur vóór 18 december een korte motivatie waarin je vertelt waarom je graag meedoet naar Wytske Visser, coördinator Publieksprogramma, via w.visser@lakenhal.nl. Je ontvangt begin januari 2025 bericht. Ervaring met het organiseren van een optocht is niet vereist, maar nieuwsgierigheid ernaar wel.
Meld je aanOver Museum de Lakenhal
Museum De Lakenhal is het museum voor beeldende kunst en geschiedenis van de stad Leiden. Het museum is gevestigd in de voormalige Leidse lakenhal, een gebouw dat uit 1640 dateert. De collectie bevat hoogtepunten van oude meesters als Lucas van Leyden, Rembrandt van Rijn en Jan Steen, naast werken van moderne en hedendaagse kunstenaars als Theo van Doesburg, Charley Toorop en Erwin Olaf. Het roemruchte verleden van Leiden komt aan bod in collectiepresentaties als Het Beleg en Ontzet van Leiden (1574) en Zeven eeuwen Leids Laken.