Universiteit Leiden

nl en

Onderwijs, Organisatie

Word lid van de BaSS-CSM OLC

14 oktober 2024

Enkele leden van het OLC

Ben je geïnteresseerd in het verbeteren van de kwaliteit van je onderwijs en het beïnvloeden van de structuur van je leeromgeving? We nodigen je uit om lid te worden van de BaSS-CSM Opleidingscommissie (OLC) en een essentiële rol te spelen in het vormgeven van de toekomst van onze opleidingen Security Studies (BaSS) en Crisis and Security Management (CSM). Dit is jouw kans om rechtstreeks betrokken te zijn bij het academische kader, te pleiten voor betekenisvolle veranderingen en ervoor te zorgen dat jouw stem als student wordt gehoord.

Het belang van de OLC

De OLC speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de academische kwaliteit en relevantie van onze opleidingen. De Opleidingscommissie houdt toezicht op de kwaliteit van BaSS en CSM en adviseert de opleidingsdirecteuren en de Decaan hierover. Ook fungeert het als klankbord.
Ernst Dijxhoorn, de opleidingsdirecteur van CSM, benadrukt het belang ervan:
'De OLC is essentieel voor de kwaliteitsbewaking van CSM; het is een van de belangrijkste manieren waarop we te weten komen wat studenten denken, hoe ze de opleiding beoordelen en hun suggesties voor wijzigingen doorgeven. Bovendien houdt het ons scherp over wanneer of waar dingen verbeterd kunnen worden.'​​​​​​

Voordelen

Studentenlid Sami Katkhouda deelt zijn perspectief op de voordelen van betrokkenheid:
'Studenten kunnen zich machteloos voelen in hun feedbackformulieren wanneer ze denken dat een opleiding kan verbeteren. Een manier om dit gevoel te veranderen is door deel te nemen aan de universitaire structuur en verbeteringen in je opleiding door te voeren. De OLC stelt studenten in staat om ervaring op te doen in hoe de Universiteit Leiden functioneert, beleid te evalueren en voorstellen te doen voor veranderingen om een opleiding zijn potentieel te laten bereiken.'

Er is een sterke focus op samenwerking met de OLC om een goede afstemming tussen de algemene vakken en de specialisaties van CSM te waarborgen. Daarnaast is er ook behoefte aan feedback over de verbeteringen die vorig jaar aan het BaSS-programma zijn aangebracht.

Compensatie

Als blijk van waardering voor jouw inzet ontvang je als actief lid dat een volledig jaar dient een kleine financiële vergoeding, naast waardevolle ervaring en gratis trainingen over co-participatie.

Interesse?

Wil je een verschil maken? Stuur dan een korte e-mail waarin je je motivatie uiteenzet naar p.e.hutten@fgga.leidenuniv.nl om je interesse kenbaar te maken.

Deadline: zondag 27 oktober 2024

Er wordt uitgekeken naar jouw betrokkenheid bij het vormgeven van de toekomst van BaSS en CSM!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.