Universiteit Leiden

nl en

VACATURE: Word jij onze volgende online redacteur?

29 augustus 2024

De Honours Academy zoekt per direct een student-assistent om 12u per week de webredactie te versterken. Heb jij een passie voor schrijven? Wil je graag bijleren en in het werkveld ervaring opdoen met het maken van online teksten? En denk je graag mee over het bereiken van doelgroepen? Dan ben jij geknipt voor deze functie. 

Takenpakket

Als student-assistent redactie speel je een belangrijke rol in het creëren en beheren van de online content van de Honours Academy (nieuws, website, socials, mailings). Je werkt samen met een enthousiast team in een warme werkomgeving en krijgt de kans om waardevolle ervaring op te doen in de wereld van webredactie en contentbeheer.  

Als online redacteur: 

  • Denk je mee over hoe onze content overzichtelijker en aantrekkelijker kan, met oog voor de doelgroep. 

  • Breng je boodschap van de HA helder naar buiten toe door creatief na te denken over online content. 

  • Voer je een divers aantal taken uit in een omgeving waar veel afwisseling is, met ruimte om je eigen interesses te verkennen. 

  • Voer je in samenspraak met je collega’s redactiewerk uit voor de website, zoals het plaatsen van nieuws en het updaten van webteksten.  

  • Ondersteun je activiteiten op sociale media die de online aanwezigheid van de HA versterken.  

  • Schrijf je af en toe interessante reportages die studenten informeren over en enthousiasmeren voor honoursonderwijs.  

De redactie heeft een divers takenpakket. Er is ruimte om te bespreken waar het accent van jouw werkzaamheden komt te liggen, op basis van jouw vaardigheden en interesses en de behoefte vanuit de redactie. 

Jouw profiel

  • Je bent een enthousiaste student die zich wil inzetten om de online ervaring van medestudenten en andere bezoekers te verbeteren.  

  • Je hebt een vlotte pen en werkt met oog voor detail. 

  • Je vindt het leuk om te brainstormen en werkt graag samen met anderen in een open en gelijkwaardige werkomgeving.  

  • Je bent constructief en communiceert proactief als je ergens tegenaan loopt, twijfels hebt of suggesties hebt voor verbeteringen.  

  • Je bent 10-12 uur per week beschikbaar om je collega’s bij te staan. Je werkt in beginsel op locatie, op de Oude Sterrewacht in Leiden.  

Wat bieden wij?

  • Een flexibele en warme werkomgeving waar je input gewaardeerd wordt. 

  • Een prachtige en gezellige werkplek op de Oude Sterrewacht in Leiden. 

  • Een kans om veel bij te leren over communicatie, het maken van reportages, en redactiewerk.  

  • Een competitief salaris volgens de student-assistentschaal van de cao Nederlandse universiteiten (€857-931 bruto per maand op basis van een aanstelling van 12 uur per week). Je wordt ingeschaald op basis van je studiejaar.  

Wat is de Honours academy?

De Honours Academy (HA) van de Universiteit Leiden biedt gemotiveerde studenten de kans om hun nieuwsgierigheid te volgen en hun studie te verrijken met extra, ‘outside the box’ onderwijs. Daarin ontwikkelen zij zich op persoonlijk, professioneel en academisch vlak en werken ze samen met studenten van andere opleidingen. Zo worden ze voorbereid op het aanpakken van complexe maatschappelijke uitdagingen, nu en in de toekomst.  

Solliciteer nu!

Ben je enthousiast? Stuur dan voor 15 september jouw motivatiebrief, cv en enkele teksten van jouw hand naar solliciteren@ha.leidenuniv.nl. Laat ons weten wat je aanspreekt in de functie, welke kwaliteiten jij meebrengt en waarin je je wilt ontwikkelen. 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 20 september.  

De concrete datum van je aanstelling wordt in onderling overleg bepaald. Je krijgt een aanstelling van 1 jaar, met een proefperiode van 2 maanden.  

Contact

Voor vragen over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met redacteur Michiel Knoester op m.t.knoester@ha.leidenuniv.nl.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.