Universiteit Leiden

nl en

Facilitair, Sociaal

Vier 40 Jaar Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden!

29 juli 2024

Bestuurskunde viert haar 40-jarig bestaan aan de Universiteit Leiden! Om deze mijlpaal te markeren organiseren we dit najaar verschillende feestelijke activiteiten voor onze studenten, alumni en medewerkers.  

Op de avond van donderdag, 26 september proosten we gezamenlijk op vier decennia van academische en professionele successen tijdens een feest in de Nieuwe Kerk in Den Haag. De kaartverkoop voor Bestuurskundestudenten start op maandag, 2 september om 12.00 uur. Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. 

Het programma van de lustrumdag op woensdag, 27 november staat in het teken van de impact van bestuurskunde op de staat van het openbaar bestuur. Door middel van boeiende paneldiscussies en lezingen dagen we uit tot een kritische reflectie op en vernieuwende aanpak van de complexe vraagstukken van nu en de toekomst. Wil je weten hoe alumni hun zoektocht naar een baan hebben aangepakt? Geef je dan op voor de speeddate! Het volledige programma met registratiemogelijkheid volgt binnenkort. 

Gedurende het najaar vinden er in en naast het onderwijs lezingen plaats van toonaangevende en spraakmakende professionals die werkzaam zijn in en rondom het openbaar bestuur. Welke relevante ervaringen, inzichten en lessen hebben zij voor bestuurskunde? Houd de opleidingspagina op Brightspace in de gaten voor meer informatie.

Speciaal voor studenten organiseren we een essaywedstrijd. De voorwaarden worden binnenkort op de website en Brightspace geplaatst. Tijdens de lustrumdag wordt de winnaar bekendgemaakt. Naast een prijs en certificaat wordt het winnende essay in Bestuurskundige Berichten, het blad van studievereniging BIL, gepubliceerd.

Houd de website, nieuwsbrieven en social media in de gaten! We kijken ernaar uit om dit jubileum met jullie te vieren!

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.