Universiteit Leiden

nl en

Organisatie

Gezocht: student-lid Opleidingsbestuur Instituut Politieke Wetenschap

25 april 2024

Wegens het vertrek van het huidige student-lid is het Opleidingsbestuur van het Instituut Politieke Wetenschap op zoek naar een nieuw student-lid voor het academisch jaar 2024-2025. Dit is een belangrijke functie: het student-lid is verantwoordelijk voor het vertegenwoordigen van de belangen en perspectieven van studenten binnen het bestuur van het instituut.

Het huidige student-lid beschrijft het als "een inzichtelijke en boeiende kans om te leren over bestuur en het verwoorden van studentenbelangen." Het student-lid werkt 8 uur per week voor het instituut. De functie loopt van 1 september 2024 tot 31 augustus 2025. Beheersing van de Nederlandse taal is sterk aanbevolen, maar niet vereist. Als je geen Nederlands begrijpt, ben je zelf verantwoordelijk voor het vertalen van Nederlandse documenten. Hieronder vind je meer informatie over deze functie en de sollicitatieprocedure.

Als student-lid woon je wekelijkse of tweewekelijkse bestuursvergaderingen bij en reflecteer je vanuit een studentenperspectief op alles wat met onderwijs en de opleiding te maken heeft. Daarnaast, en meer in het algemeen, vorm je de schakel tussen het instituut en de studenten en werk je samen met andere studenten op instituuts- en faculteitsniveau om de belangen van alle bachelor- en masterstudenten aan ons instituut te vertegenwoordigen en te behartigen.

Overzicht van taken

  • Deelnemen aan wekelijkse of tweewekelijkse bestuursvergaderingen
  • Deelnemen aan het Studenten in Opleidingsbesturen Overleg (op facultair niveau) (1x per maand)
  • Organiseren en houden van verkiezingen voor de Opleidingscommissies (OLC's) van de BSc en MSc
  • Contact onderhouden met de studentleden van de opleidingscommissies (OLC's) en studie- en studentenvereniging van het instituut
  • Participeren als studentlid in de selectiecommissies van nieuw onderwijzend personeel en in andere ad hoc adviescommissies

Functievereisten

  • Je moet tijdens je aanstelling als student-lid ingeschreven staan als student in een van de bachelorspecialisaties (Politicologie, IP of IRO) of een van de masterspecialisaties van het Instituut Politieke Wetenschap.
  • Je bent consequent het hele academische jaar beschikbaar en hebt geen uitgebreide reisplannen, zoals een stage of een studie in het buitenland.
  • Je kunt werken met zowel Nederlandse als Engelse documenten.
  • Je kunt de strikte vertrouwelijkheid bewaren van gevoelige informatie en documenten die gedeeld worden binnen het bestuur.
  • Je bent flexibel beschikbaar voor ad hoc overleg en besluitvorming.
  • Je bent bereid om tussen Leiden en Den Haag te reizen voor vergaderingen en om relaties te onderhouden met verschillende organen van de Faculteit. Eventuele reiskosten tussen Leiden en Den Haag worden vergoed.

Ben je enthousiast en gemotiveerd om deze functie per 1 september op je te nemen, solliciteer dan nu! Stuur uiterlijk 13 mei 23:59 uur een korte motivatiebrief (max 1 A4) en je CV naar het huidige student-lid van het Opleidingsbestuur, Marit van der Heide (studentlid.pol@fsw.leidenuniv.nl). Als je wordt geselecteerd voor een sollicitatiegesprek, ontvang je vóór vrijdag 15 mei 17:00 uur een e-mail. De sollicitatiegesprekken vinden (fysiek) plaats op vrijdag 17 mei, tussen 10.00-13.00 uur.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.