Universiteit Leiden

nl en

Opleidingsprogramma

Bij de keuze van je studie heb je je als het goed is al enigszins verdiept in het studieprogramma. De Universiteit Leiden gebruikt verschillende systemen voor het ontsluiten van alle details rondom je studieprogramma en vakken, en voor de communicatie tussen docenten en studenten.

In de Studiegids staat alle informatie over de vakken van jouw opleiding. Je kunt daar alles lezen over je studieprogramma. Via de online leeromgeving Brightspace kun je communiceren met je docenten en opdrachten inleveren.

In het OER en de R&R zijn o.a. de facultaire regels omtrent toelating, tentamens, het studieprogramma en de organisatie vastgelegd, daarnaast zijn de verschillende slaagregelingen voor tentamens en examens hierin vastgelegd. Deze documenten zijn te vinden via de pagina Facultaire en opleidingsreglementen.

Informatica & Economie is een variant van de bachelor Informatica

De variant duurt 3 jaar, bestaat uit 180 ECTS en wordt gegeven in Leiden, de informaticavakken in het Gorleaus nieuwbouw, De economievakken en de integratievakken in Den Haag. Het propedeusejaar, het tweede en het derde jaar vormen samen de bachelor.

Eerste jaar (propedeuse)

Het eerste jaar bestaat uit 5 Informaticavakken van elk 6 ECTS, 7 Informaticavakken van elk 3 ECTS, 1 economievak van 5 ECTS en 1 integratievak van 4 ECTS (totaal 60 ECTS). Als onderdeel van het Leids Studiesysteem en het daarbij behorende Bindend Studie Advies (BSA) ben je verplicht om in het eerste jaar minimaal 45 ECTS te halen.

Tweede jaar

Het tweede jaar bestaat uit: 7 informaticavakken van 6 ECTS, 2 informaticavakken van elk 3 ECTS en 3 economievakken van elk 5 ECTS en 1 integratievak van 3 ECTS (totaal 60 ECTS).
Als je de propedeuse nog niet hebt behaald, kun je toch verder gaan met de vakken uit het tweede jaar.

Derde jaar

Het derde jaar bestaat uit 3 informaticavakken van elk 6 ECTS,1 integratievak van 4 ECTS 1 Informaticavak van 3 ECTS en 2 economievakken van elk 5 ECTS. Daarnaast volg je de bachelorklas waarin je werkt aan het bachelorproject, dat je afrondt met je bachelorscriptie van 15 ECTS.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.