Universiteit Leiden

nl en

Studieadviseur of -coördinator

De studieadviseur of studiecoördinator van jouw opleiding is de expert op het gebied van je studie. Bij hem/haar kun je terecht als je hulp of advies nodig hebt bij je studie, of het nu gaat om persoonlijke studieproblemen of meer praktische zaken.

Studieproblemen

Heb je problemen met studeren? Of loop je studievertraging op door bijzondere omstandigheden? Meld het zo snel mogelijk bij je studieadviseur/-coördinator. Hij/zij zal je advies geven en zo nodig begeleiden bij de aanpak van je studievertraging.

Praktische problemen

Je kunt ook bij je studieadviseur/-coördinator terecht voor hulp en advies bij praktische zaken, zoals:

  • Studieplanning
  • Roosters
  • Keuzeruimte
  • Vrijstelling aanvragen
  • Stage lopen

De faculteit Governance en Global Affairs heeft geen studieadviseurs op facultair niveau. De studieadviseurs zijn verbonden aan de instituten binnen onze faculteit. Kijk voor meer informatie en de contactgegevens op het tabblad van de opleiding.

De Universiteit Leiden biedt diverse ondersteuningsmogelijkheden aan op het gebied van studentenwelzijn. Kijk hiervoor op de welzijnspagina of informeer bij de studieadviseurs.

Specifiek voor FGGA-studenten is er ook online coaching mogelijk via Siggie for Students. Kijk voor meer informatie hieronder.

Siggie

Siggie is persoonlijke online coaching voor FGGA studenten.
Je studententijd kan namelijk pittig zijn, met alles wat er op je afkomt. Het tempo van je studie ligt hoog, daarnaast heb je misschien een bijbaantje én probeer je een sociaal leven te onderhouden, vaak in een nog onbekende stad.

De online coaching van Siggie helpt je om te gaan met jouw uitdagingen. Van slapeloze nachten tot een sombere stemming. Samen gaan we op zoek naar manieren waarop jij jouw talenten kan inzetten om je veerkracht te vergroten. Zo kom je optimaal tot je recht.

Coaching van Siggie wordt vergoed door FGGA,  maar is onafhankelijk. Jouw persoonlijke informatie wordt niet gedeeld.

Voorbeelden waarmee je bij Siggie terecht kan:

  • Je merkt dat je je vergelijkt met anderen en wordt daar onzeker van.
  • Je wilt bewuster zijn van je sterke kanten en focussen op je krachten.
  • Je kunt tegen een stootje, maar wil nog beter leren omgaan met tegenslag.
  • Je merkt dat je last hebt van uitstelgedrag, waardoor je stress ervaart.
  • Je merkt dat veel nieuw voor je is en daar voel je je angstig bij.
  • Je hebt privé en tijdens studie veel aan je hoofd en slaap daar slecht van.
  • Je stemming kan wisselen en je wordt zo nu en dan overvallen door somberte.

Deze voorbeelden zijn niet limitatief, er is veel meer mogelijk. Kijk voor meer informatie en voor het aanmeldformulier op de site van Siggie.

Hoe ziet het coachingstraject van Siggie eruit? 

Het coachingstraject met jouw professionele Siggie studentencoach bestaat uit vijf online sessies verspreid over ongeveer tien weken. Daarnaast zijn er verschillende e-health modules beschikbaar waarmee jij zelf aan de slag kunt gaan in je eigen tijd.
Lees hier meer over het coachingstraject.

Twijfel je of Siggie iets voor jou is? Of heb je advies nodig over je studie? Voor zowel persoonlijke studieproblemen als praktische zaken kun je terecht bij de studieadviseur van je opleiding.

Waarvoor kun je naar de studieadviseurs?

Je gaat naar de studieadviseur als je studiegerelateerde vragen hebt. De studieadviseur geeft voorlichting, advies en/ of begeleiding aan studenten op het gebied van:

Ook voor alle andere vragen (m.u.v. *) kun je contact met de studieadviseur opnemen. Afhankelijk van het onderwerp van de vraag, geven de studieadviseurs een persoonlijk advies, verwijzen zij door, of leggen contact met een ander onderdeel van de organisatie.

* Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent.
* Voor administratieve vragen (inschrijving vakken en tentamens, cijferregistratie, afstuderen en diploma aanvragen) kun je bij het Onderwijs Service Centrum (OSC) terecht.

Hoe kun je de studieadviseurs bereiken?

Het telefoonnummer is 070-8009481.

De studieadviseurs zijn alleen beschikbaar per telefoon tijdens onderstaande telefonische spreekuren.

  • Maandag 13.30 – 15.00
  • Woensdag 13.30 – 15.00 uur.
  • Vrijdag 15:00 – 16.30 uur.

Let op:

  • Als de studieadviseur in gesprek is, dan krijg je een bericht dat het nummer niet wordt gebruikt en geen 'in gesprek'-toon. Probeer het s.v.p. later nog een keer.
  • Check eerst op de website of er spreekuren vervallen of gewijzigd zijn.

Het 10-minutenspreekuur is bedoeld voor praktische vragen over bv. onderwijs-en examenregels, verzoekschriften, de scriptie, stages en het studieprogramma. Via de link hieronder kan je de beschikbaarheid bekijken en direct een afspraak maken.

Let op: wil je je persoonlijke omstandigheden, studievertraging of studieplan bespreken? Maak dan een afspraak voor het 30-minutenspreekuur.

Let op:

  • Je kan niet kiezen met welke studieadviseur je een afspraak maakt. Wil je een specifieke studieadviseur spreken? Stuur ons dan een mail.
  • Zet s.v.p. kort in het opmerkingenveld wat je vraag/vragen is/zijn, dan kunnen wij de afspraak beter voorbereiden. 

Maak een afspraak voor het 10-minutenspreekuur via Onlineafspraken.nl.

 

Het 30-minutenspreekuur is bedoeld om je persoonlijke omstandigheden, studievertraging of je studieplan te bespreken. Klik op onderstaande link om de beschikbaarheid te kunnen zien en om de afspraak te maken. 

Als je korte praktische vragen hebt over bv. de onderwijs-en examenregels, het onderwijsprogramma (zoals stage, keuzevakken en scriptie) en verzoekschriften, dan kan je een afspraak maken voor het 10-minutenspreekuur. 

Let op:

  • Je kan niet kiezen met welke studieadviseur je een afspraak maakt. Wil je een specifieke studieadviseur spreken? Stuur ons dan een mail.
  • Zet s.v.p. kort in het opmerkingenveld wat je vraag/vragen is/zijn, dan kunnen wij de afspraak beter voorbereiden. 

Maak een afspraak voor het 30-minutenspreekuur via Onlineafspraken.nl.

Je kan je vragen ook mailen. Vermeld in de e-mail jouw studentnummer, studiejaar, opleiding en, indien van toepassing, track/vak/(werkgroep)docent.

E-mail

 

 

14, 20 & 27 november 2024.

20, 23, 25, 27 & 30 december 2024.

1 januari 2025.

Jouw studieadviseurs

Let op: stuur je mails s.v.p. altijd naar studieadviesbsk@fgga.leidenuniv.nl!

Mevr. M.W. (Tineke) Choi, MSc
Aanwezig: ma t/m do. 

Dhr. D. (Dave) Eikenbroek, MA
Aanwezig: di t/m vrij.

Mevr. H.A. (Hélène) Tuinman, MSc
Aanwezig: ma, di, do & vrij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.