Universiteit Leiden

nl en

Studieondersteuning - Persoonlijke ontwikkeling | Studievaardigheden en studiemanagement

Rouwgroep

“Doodgewoon” studeren als er iemand dood is gegaan, hoe dan?…

Een verlies in je leven kan ervoor zorgen dat je hinder ondervindt bij het studeren en je (studie)leven in het algemeen. Het kan helpen om dit verlies te delen met anderen die zich in een vergelijkbare situatie bevinden. Rouwen bestaat o.a. uit het schuren met je omgeving waardoor er vaak weer ruimte ontstaat om je studie op te pakken zoals jij het graag wilt. 

Programma

De groep komt 2-wekelijks bij elkaar in totaal 6 keer. De maximale groepsgrootte is 6. De thema’s die aan bod komen tijdens de groepssessies zijn “wie is er dood gegaan”, “wat is er gebeurd”, “welke gevoelens zijn er allemaal”, “heb je herinneringen” en “hoe ga je nu verder met dit verlies”. De herkenning en erkenning zorgt er mede voor dat je (meer) durft te gaan rouwen.

Voorwaarden

Het overlijden van je dierbare moet langer dan een half jaar geleden zijn. Het is ook fijn als je alle zes de bijeenkomsten kunt bijwonen. 

Wie mag er meedoen?

Als je als student staat ingeschreven  aan de Universiteit Leiden kun je je via ons spreekuur aanmelden voor deelname aan deze groep. Maak daarvoor eerst een afspraak via ons online afsprakensysteem De studentenpsycholoog die de rouwgroep begeleidt zal vervolgens contact met je opnemen, om aanvullende informatie te geven en met jou te bepalen of deze groep aansluit op jouw behoefte aan ondersteuning. Wanneer jullie besluiten dat de rouwgroep geschikt is voor jou kom je op de wachtlijst voor deze groep.

Aanmelden

Studenten moeten zich eerst aanmelden via het spreekuur van de studentenpsychologen. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. De groepen vinden plaats in het voor-, en het najaar kan een wachttijd zijn voor deelname aan de groep. Mocht je nog vragen hebben over de training, stuur dan een mail naar psychologen@sea.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.