Kunst en vrije tijd - Beeldende kunst
Kaarten maken: de taal der bloemen
Vrijdag 11 oktober van 12:30-14:00 uur (een week eerder dan aanvankelijk gepland)
- Docent
- Annet Breure
Voor wie
Iedereen welkom
Inhoud
In de workshop kunnen deelnemers elk twee kaarten maken met natuurlijke, gedroogde bloemen. Bij de bloemen vertel ik over de traditionele symboliek en historie, ‘de taal der bloemen’, die vooral in de 19e eeuw en begin 20e eeuw populair was, zodat je weet wat je verstuurt. Bij de ‘vergeet-me-niet’ zit de boodschap al in de naam van het plantje, maar er zijn nog meer bloemen met betekenis! Daarbij vertel ik ook over waar en in welk seizoen deze planten te vinden zijn en hoe de deelnemers zelf thuis kunnen drogen. Daarnaast is het mogelijk met grafiet en frottagetechniek te werken: dat geeft een zwart witte, heel gedetailleerde afdruk van de planten waarin de nerven mooi te zien zijn.
Docent
Annet Breure is Arabist en Plantenverhalenvertelster.
Haar eerste baan was bij het historisch themapark Archeon. Ze leerde daar veel over het praktisch gebruik van planten, welke kennis en ervaring ze in haar workshops gebruikt, zoals het touw twijnen van brandnetels, vezels of boombast.
'Ik houd van boeken doorpluizen en in mijn opleiding tot Arabiste heb ik geleerd kritisch brononderzoek te doen. Zowel de geur van vergeelde bladzijden als verdorde bladeren in het bos doen mijn hart sneller kloppen!
Planten inspireren mensen in de kunst, en de volkscultuur: natuurlijk want we leven samen op deze planeet. Het is interessant hoe hun helende werking vervlochten is met bijvoorbeeld spiritualiteit. Een brede aanpak heb ik dus in mijn plantenverhalen. Ik kies verhalen die kunnen inspireren en onze blik op de wereld verruimen.'
Lukt het niet om online in te schrijven? Neem dan contact op met LAKcursusbureau via info@lakcursussen.nl of via tel: 071 - 5272314 | 5272317
Door je in te schrijven voor een LAK cursus, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden.
Schrijf je op tijd in! Een cursus kan alleen starten met voldoende deelnemers (dit wordt een week voor aanvang bekeken)