Universiteit Leiden

nl en
Doe mee met een meeloopdag MSc Management van de Publieke Sector: Politiek, Beleid en Management

Studievoorlichting

Meeloopdag Management van de Publieke Sector: Politiek, Beleid en Management

Datum
dinsdag 19 november 2024
Tijd
Bezoekadres
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Tijdens een meeloopdag van de master Management van de Publieke Sector, specialisatie Politiek, Beleid en Management, volg je een college in Den Haag samen met huidige studenten. Op die manier krijg je een goed beeld of deze studie en of de opleiding de juiste keuze voor je is.

Onze studentambassadeur vangt je op in ons gebouw en zal je natuurlijk ook alles vertellen over de opleiding en over studeren in Den Haag. Tenslotte is er ook alle gelegenheid om je vragen te stellen aan de studentambassadeur.

Klik hier om je aan te melden

Programma

10.00 uur Melden bij receptie Wijnhaven
10.15 uur Q&A en rondleiding met studentambassadeur
11.15 uur Hoorcollege 'Economie voor beleidsmakers'
13.00 uur  Einde


Na je registratie, krijg je een dag voor de meeloopdag een e-mail met meer informatie. Als je je aanmeldt, rekenen we op je komst.

Over het vak 'Economie voor beleidsmakers'

In dit kernvak krijg je een economische en financiële basis die je helpt om effectief beleid te vormen. Je behandelt actuele maatschappelijke vraagstukken zoals belastingdruk, arbeidsmarktschaarste en ongelijkheid. Je leert hoe je beleidsdoelen realistisch en efficiënt kunt bereiken, met oog voor uitruilen en opportuniteitskosten. Door beleidsproblemen te analyseren aan de hand van nieuwsartikelen vergroot je je maatschappelijk bewustzijn. Naast theoretische kennis ontwikkel je praktische vaardigheden zoals samenwerken, schrijven en adviseren. Je werkt projectmatig aan een beleidsnotitie en presenteert beleidsopties, wat je goed voorbereidt op de toekomstige werkomgeving.

Over de opleiding

In de dagopleiding Master Management van de Publieke Sector, specialisatie Politiek, Beleid en Management ga je aan de slag met actuele uitdagingen binnen het Nederlandse openbaar bestuur en de vaardigheden om grote maatschappelijke problemen te helpen oplossen.

Denk daarbij aan de energietransitie, hervorming van de verzorgingsstaat, en cyberveiligheid. Deze dagopleiding bereidt je voor op een loopbaan in het Nederlandse publieke domein.

Contact

Als je vragen hebt over dit evenement neem dan even contact op met onze studentambassadeur Jesse Mollema via j.mollema@fgga.leidenuniv.nl of de chat functie.

Meld je hier aan!

Registreer je voor deze meeloopdag.

Naar het aanmeldformulier
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.